Având în vedere informările privind înregistrarea de temperaturi ridicate, emise de Administrația Națională de Meteorologie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. a instituit restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricțiile de circulație, necesare pentru protejarea sectoarelor de drum, sunt valabile în perioada de 13 iulie-14 iulie a.c., în intervalul orar 10.00 – 20.00, pe autostrăzile, drumurile expres și drumurile naționale din județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș – Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

În acest context, polițiștii rutieri din județul Prahova au luat măsuri specifice pentru respectarea restricțiilor și adresarea de recomandări conducătorilor auto.

Excepție fac vehiculele de transport de persoane, transporturile de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală, transporturile care participă la intervenții în caz de forță majoră, transporturile funerare și poștale, transporturile de echipamente de prim ajutor, transportul pentru distribuire de carburanți, de mărfuri sub temperatură controlată, pentru tractări de vehicule avariate, transporturile pentru distribuire de apă și hrană în zonele calamitate, transporturile cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării, transporturile de apă îmbuteliată, transporturile de produse provenite din exploatări agricole și transporturile militare implicate în exercițiul multinațional.

De asemenea, sunt exceptate vehiculele aparținând Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. și utilajele de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.

Precizăm faptul că în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.