Sursă foto: Tida.ro

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români cu privire la reintroducerea controalelor aleatorii la frontieră în Republica Portugheză în perioada 22 iulie – 7 august, în legătură cu activitățile prilejuite de Ziua Mondială a Tineretului.

Autoritățile locale din Portugalia vor efectua verificări aleatorii la cele 23 de puncte de acces rutier și feroviar către Regatul Spaniei, inclusiv în aeroporturi. În acest context, sunt instituite măsuri speciale pentru Lisabona și zona metropolitană a capitalei portugheze.

În perimetrul zonelor unde vor avea loc manifestările principale, cum ar fi Parcul Eduard al VII-lea și Parcul Tejo, vor fi impuse restricții de circulație. De asemenea, pe anumite zile din august, unele stații de metrou și feroviar vor fi închise pentru public.

Participanții la eveniment vor fi supuși unui control antitero înainte de a avea acces în zona de desfășurare a manifestațiilor. Deținerea de obiecte periculoase, precum arme, muniții, explozibili, obiecte contondente, obiecte din sticlă sau substanțe interzise este strict interzisă.

În caz de urgență, cetățenii români pot apela diverse numere de telefon pentru asistență: 112 pentru Poliția de Siguranță Publică, numerele specifice Gărzii Naționale Republicane pentru diferite zone și alte linii de urgență pentru situații specifice.

Pentru informații suplimentare cu privire la măsurile de mobilitate în Lisabona și zona metropolitană în perioada 1 – 6 august, cetățenii români pot accesa site-ul Guvernului Portughez pentru planurile de mobilizare și siguranță legate de Jornada Mundial da Juventude.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web oficiale și reamintește cetățenilor români despre aplicația „Călătorește în siguranță” care oferă informații și sfaturi de călătorie pentru străinătate. De asemenea, cetățenii pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *