logo
RNTV Live

Podul Francis Scott Key Bridge din orașul american Baltimore s-a prăbușit după ce o navă de marfă s-a ciocnit de el

BB1kxV6K
Constantin Corina

Podul Francis Scott Key din orașul american Baltimore a căzut în urma unei coliziuni cu o navă de mărfuri. Mai multe vehicule care se aflau pe podul cu o lungime de peste 2,6 km (1,6 mile) au căzut în râul Patapsco.

Potrivit departamentului de pompieri din Baltimore, se estimează că aproximativ 20 de persoane sunt în apă.

Oficialii orașului spun că în jurul orei 01:30 (05:30 GMT), ora locală, o navă a lovit o coloană de pe podul vechi de 47 de ani, provocând prăbușirea acestuia.

Un număr de vehicule, inclusiv „unul de mărimea unui tractor-remorcă” s-au scufundat în apă dedesubt, au adăugat ei.

Conform informațiilor de urmărire a navelor, nava portacontainere, cunoscută sub numele de Dali și înregistrată sub pavilionul Singapore, se deplasa către Colombo, în Sri Lanka. Potrivit datelor radarului naval, Dali a părăsit terminalul din Port Breeze în jurul orei 00:45.

Operațiunea de salvare în proporții masive este coordonată de către Departamentul de Pompieri din Baltimore, Garda de Coastă a Statelor Unite și alte agenții din statul Maryland. Șeful departamentului de comunicații al departamentului de pompieri din Baltimore, Kevin Cartwright, a descris situația ca fiind o „urgență gravă”.

„Accentul nostru în acest moment este să încercăm să salvăm și să recuperăm acești oameni”, a spus el, referindu-se la cei despre care se crede că se află în apă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor