Sursă foto: Digi24

În acest an, în cadrul repartizării computerizate, se vor putea forma clase de liceu cu până la 30 de elevi, iar cu aprobarea inspectoratelor școlare, numărul ar putea crește cu cel mult 3 de locuri.

Această procedură era prevăzută abia în etapa ce prevedea diverse situații speciale de după repartizare, potrivit metodologiei. S-a ajuns în această situație pentru că anul acesta a fost eliminată media de admitere a claselor V-VIII din calcularea mediei la Evaluarea Națională, iar elevii au fost departajați după alte criterii și sunt zeci de elevi cu egalitate perfectă, care îndeplinesc toate criteriile de departajare cu aceleași medii.

Conform surselor, se mai poate suplimenta cu încă 3 locuri peste cele 30, cu aprobarea Inspectoratului școlar București. Astfel că vor putea fi clase cu cel mult 33 de elevi în clasă.

Iată ce se regăsește îm metodologie, alineatul 8 din articolul 2:

„În cazul în care la o unitate de învățământ, pe ultimul loc, există candidați cu opțiunea exprimată pentru acea unitate școlară și care au mediile de admitere, precum și toate mediile menționate la alin. (7) lit. a)—d) egale, atunci toți acești candidați sunt declarați admiși la opțiunea solicitată.

La alineatul 15 este prevăzută situația în care se poate suplimenta numărul elevilor până la cel mult 30 într-o clasă, după prima etapă a repartizării, în situațiile speciale. Acestea sunt:

  1. Situații medicale speciale
  2. Schimburi de elevi
  3. Redistribuirea candidaților gemeni
  4. Redistribuirea pe locurile libere rămase pentru apropiere de domiciliu
  5. Corectarea erorilor transmise greșit în baza de date computerizată a opțiunilor elevilor

După repartizarea computerizată din prima etapă de admitere se rezolvă situațiile speciale prevăzute la art. 54 alin. (1) din Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, aprobată prin Ordinul ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 4.802/2010 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2011—2012, respectându-se, în toate cazurile, criteriul referitor la media de admitere, fără a depăși numărul maxim de 30 de elevi la clasă.”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *