Muscle injury. Man with sprain thigh muscles. Athlete in sports shorts clutching his thigh muscles after pulling or straining them while jogging on the beach.

Febra musculara apare în cel mai scurt timp după mișcare iar de cele mai multe ori nu știm cum să scăpam de ele.

Ce este febra musculară

Din punct de vedere medical, febra musculară înseamnă o deteriorare a fibrelor musculare, un anumit grad, apărută în urma unor exerciții fizice intense și cu care corpul nu este obișnuit.

O regulă generală spune că febra musculară apare aproximativ la 8 ore după exercițiile fizice și poate ajunge în punctul maxim de disconfort chiar și la 48 respectiv 72 de ori mai târziu.

Produsul mușchilor și celulelor roșii din sânge poartă denumirea de acid lactic. Rol: acestuia este de a asigura funcționarea optimă a mușchilor, chiar și atunci când aceștia nu primesc cantitatea suficientă de oxigen. In momentul in care efectuăm exerciții fizice, acidul lactic se acumulează după un anumit prag, mușchii au nevoie de energie, chiar dacă corpul nu mai poate furniza suficient oxigen.

REMEDII

Principiul încărcării – Pentru ca mușchii să își crească forța, trebuie să fie încărcați cu o greutate progresivă(mai mare decât cea cu care deja sunt obișnuiți).


Principul progresiei – Încărcarea nu trebuie efectuată încet, dar nici prea repede, pentru a nu genera leziuni musculare.

Principiul adaptării –dacă activitățile sunt repetate, organismul se adaptează mai ușor la stres, iar exercițiile devin mult mai ușor de realizat.

Principiul folosirii/nefolosirii – un echilibru între antrenament și odihnă. Mușchii se hipertrofiază dacă sunt antrenați și se atrofiază dacă nu sunt antrenați.

Principiul specificității – evoluția tratamentului, de la general spre înalt.

Principiul diferențelor individuale – Fiecare persoana va reacționa diferit în fața unui exercițiu. Antrenamentele trebuie modificate în funcție de diferențele individuale.

1. Consumă multe lichide

2. Forţează-te să faci mişcare în continuare, în special mersul pe jos

3. Fă o baie caldă cu sare

4. Fă o baie cu apă rece

5. Foloseşte un unguent special

6. Consumă mai mulţi carbohidraţi şi proteine

7. Ia o o aspirină

Sursa: libertatea.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *