Amenzile din concediu pot ajunge acasă înaintea noastră, deoarece polițiștii din orice stat UE au acces la baza de date a poliției rutiere și pot depista rapid orice șofer

Este esențial să ne amintim de regulile de circulație când conducem în Grecia, deoarece multe abateri care pot fi iertate în țara noastră pot duce la pierderea permisului acolo. Lista contravențiilor care pot duce rapid la pierderea permisului, talonului sau plăcuțelor de înmatriculare este lungă în Grecia. Este crucial să cunoaștem regulile pentru a evita aceste situații.

În Grecia, nu există încă un sistem online pentru plata taxelor autostradale. Cu toate acestea, unele companii de autostrăzi permit plata vignetei prin ordin de plată prin virament bancar. Taxele autostradale în Grecia necesită o atenție suplimentară din partea călătorilor. Fiecare dintre cele 7 autostrăzi are o companie specială care le gestionează și le taxează.

Majoritatea autostrăzilor și stațiilor de taxare folosesc sistemul de plată la stația de taxare, fie cash, fie cu cardul. Pentru mașinile de până în 2,2 metri și motociclete, plata se poate face la stația de taxare. Prețul unei vignete variază între 2 și 20 de euro.

Pentru a evita amenzi în Grecia, este important să respectăm regulile de circulație, inclusiv să nu folosim telefonul mobil la volan, să nu depășim sau să încălcăm liniile continue, să oprim la semnalele agentului de circulație și să nu circulăm pe contrasens sau să aruncăm obiecte pe geam.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *