Palatul Buckingham a confirmat că Regele Charles se confruntă cu o afecțiune de tip cancer și a început deja tratamentul. În ciuda acestei situații, monarhul își întrerupe angajamentele publice, dar rămâne dedicat rolului său constituțional de șef de stat. În contextul acestei veste, Prințul Harry se pregătește să vină la Londra pentru a-și vizita tatăl!

Palatul Buckingham a comunicat luni că Regele Charles a primit diagnosticul unei forme de cancer. În declarație, se specifică că afecțiunea nu este cancer de prostată, ci a fost descoperită în timpul operației sale pentru prostata mărită.

Ducele de Sussex, care a ales să locuiască în Statele Unite după renunțarea la îndatoririle regale, a avut o discuție cu tatăl său despre diagnosticul acestuia și planifică să vină în Marea Britanie pentru a-l vedea în zilele următoare, a declarat o sursă apropiată prințului Harry, citată de Sky News. Detaliile specifice despre tipul de cancer nu au fost dezvăluite, însă conform comunicatului emis de Palatul Buckingham, regele a început tratamentul încă de luni, optând pentru terapiile obișnuite.

În comunicatul emis de Palatul Buckingham, se menționează că regele „rămâne optimist cu privire la tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină la îndatoririle sale publice depline cât mai curând posibil”.

Pe durata tratamentului său, va fi necesar ca alte figuri de rang înalt din familia regală să îl înlocuiască la evenimentele publice. Nu au fost făcute publice alte detalii privind stadiul sau prognosticul afecțiunii.

Deși va suspenda temporar aparițiile publice, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, își va continua rolul constituțional de șef de stat. A fost văzut duminică participând la o slujbă religioasă în Sandringham, unde a fost întâmpinat de mulțime.

Monarhul britanic, care a urcat pe tron în septembrie 2022, a suferit o intervenție chirurgicală la prostată într-un spital privat din Londra cu aproximativ o săptămână în urmă, petrecând trei zile în spital.

Decizia lui Charles de a face public tratamentul său pentru prostată mărită a avut scopul de a încuraja bărbații să își facă controale medicale regulate, au precizat surse din cadrul Palatului Buckingham. Este încântat de faptul că gradul de conștientizare cu privire la această problemă a crescut, în urma unei creșteri a accesului la informații despre afecțiunile prostatei pe site-ul serviciului public de sănătate.

În altă ordine de idei, biroul de presă al Prințului William al Marii Britanii a anunțat că acesta va reveni la îndatoririle oficiale începând de miercuri, după ce soția sa, Kate, a petrecut două săptămâni în același spital unde a fost internat Charles. Kate a suferit o operație abdominală luna trecută pentru o afecțiune necanceroasă și va avea nevoie de o perioadă de recuperare mai îndelungată, estimată să dureze cel puțin până la sfârșitul lunii martie.

Prințul William, în vârstă de 41 de ani, și-a amânat angajamentele pentru a ajuta la îngrijirea celor trei copii ai cuplului. În prima zi de revenire la îndatoririle oficiale, el va participa la un dineu de gală caritabil al Ambulanței Aeriene din Londra, conform anunțului făcut de Palatul Kensington. De asemenea, BBC a relatat că va efectua și o învestitură la Castelul Windsor mai devreme în cursul zilei.

După externarea sa de săptămâna trecută, regele Charles și Prințesa de Wales au părăsit împreună London Clinic.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *