logo
RNTV Live

Refuzul Curții de Apel Paris de a îl preda pe Prințul Paul al României

paul
Dumitrache Catalina

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea Prințului Paul al României, invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. Se pare că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție. Acest aspect este considerat o imixtiune în procedura de judecată a instanțelor din țara noastră. Reprezentantul parchetului francez a anunțat că va face recurs în această cauză.

Surse judiciare au precizat că instanța franceză a depășit competențele atribuite prin decizia-cadru JAI 2002/584 privind mandatul european de arestare. Situația este considerată o rejudecare a cauzei de către instanțele din Franța, un atribut exclusiv al instanțelor naționale.

Prințul Paul al României este urmărit internațional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Brașov pentru executarea pedepsei de 3 ani și 4 luni închisoare pentru infracțiunile de cumpărare de influență și complicitate la abuz în serviciu, cu o pagubă de 9.523.769 euro. Prințul a fost localizat pe teritoriul Franței, iar procedura pentru predarea sa este în curs. A fost eliberat pe cauțiune după o perioadă în care a fost deținut în arest preventiv de Curtea de Apel din Paris.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor