Rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga, a declarat că stresul instalat treptat în organismul uman poate provoca apariția unor boli grave sau chiar extrem de grave. Aceasta este o concluzie formulată în cadrul celei de-a VII-a ediții a Stress Congress, având ca temă „Sănătate cerebrală, îmbătrânire cerebrală și știința longevității”, organizată sub Înaltul Patronaj al universității, în colaborare cu Fundația Ana Aslan Internațional, la Palatul Parlamentului, conform informațiilor furnizate de Agenția de presă Rador și Radio București.

Jinga a subliniat importanța abordării științei longevității printr-o prismă personală, centrată pe emoții pozitive, empatie și iubire. El a explicat că stresul poate proveni din diverse surse, inclusiv stresul profesional sau colectiv, și a subliniat necesitatea de a identifica cauzele acestuia pentru a reduce rapid factorii de risc asociați.

În opinia sa, prevenția este esențială, având în vedere că efectele stresului asupra corpului uman pot fi grave și, în unele cazuri, ireversibile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews