Temperaturile scazute care se preconizeaza in perioada urmatoare i-ar putea determina pe oameni sa foloseasca instalatiile de incalzire din locuinte. Insa, mare atentie, avertizeaza specialistii. Inainte de a pune in functiune aceste tipuri de sisteme trebuie sa fie facute verificarile corespunzatoare. Asta pentru a nu risca sa provocam evenimente nedorite. Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta “Serban Cantacuzino” al Judetului Prahova vine cu recomandari pentru sezonul rece. O alta situatie de care mai trebuie sa tinem cont tot in aceasta perioada sunt arderile de vegetatie. Daca nu sunt respectate masurile legale riscam amenzi usturatoare.

Chiar daca o mare parte dintre lucrarile agricole de toamna au fost incheiate, inca sunt zone in care oamenii curata terenurile, ori fac toaletari ale copacilor. In acest fel, resturile rezultate sunt mai apoi arse in diverse locuri. Atentie, insa!

Desi par practici usor de realizat, nerespectarea regulilor de ardere a resturilor vegetale a condus de cele mai multe ori la crearea unor pagube majore.

Si tot in aceasta perioada salvatorii ne indeamna sa fim cu bagare de seama, atunci cand repornim instalatiile de incalzire din locuinta. Fara verificari temeinice riscam sa provocam adevarate tragedii.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a demarat de-a lungul timpului mai multe campanii de constientizare a populatiei, cu privire la riscurile la care se expun, daca nu respecta normele de siguranta in vigoare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *