logo
RNTV Live

Recital Cameral la Filarmonică pe data de 14 februarie!Ia-ți prietenii sau partenerul și încântă-i cu muzică de calitate de Sfântul Valentin!

Captura-ecran-267
Constantin Corina

Într-un frumos gest de aducere în atenție a unei sărbători recent intrate în tradițiile noastre, recitalul din 14 februarie este dedicat în întregime acestei ocazii speciale. Se pare că Valentine’s Day, așa cum o știm astăzi, a început să fie sărbătorită încă din anul 496, în timpul vechiului Imperiu Roman.

Filarmonica vă invită la un recital cameral superb, un cadou minunat pentru cei din jurul dumneavoastră.

Artiștii serii mezzosoprana Maria Miron-Sîrbu, tenorul Liviu Iftene și pianista Diana Ionescu vor interpreta lucrări de W.A. Mozart, G. Donizetti, P. Tosti, Ch. Gounod, C.A. Bixio, E. Di Lazzaro, pagini celebre care vă vor bucura sufletul. Miercuri, 14 februarie 2024, ora 19.00, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești.

Legenda care înconjoară această zi plină de dragoste spune povestea împăratului roman Claudius II, care a emis un decret interzicând căsătoriile, sub credința eronată că bărbații căsătoriți sunt mai slabi și, prin urmare, soldați mai vulnerabili. Cu toate acestea, un curajos preot roman pe nume Valentin a ales să sfideze ordinul împăratului și a continuat să oficieze căsătorii în secret. Pentru această îndrăzneală, a fost condamnat la închisoare și, în cele din urmă, la execuție.

În timpul detenției sale, Valentin s-ar fi îndrăgostit de fiica temnicerului și i-ar fi trimis o scrisoare în ziua execuției sale, datată 14 februarie și semnată cu dragostea lui, “de la Valentinul tău”.

Astăzi, Ziua Îndrăgostiților a devenit una dintre cele mai populare sărbători din lume, fiind adoptată cu entuziasm de către majoritatea țărilor.

Bilete pentru loc în sală găsiti pe pe filarmonicaploiesti.ro iar bilete virtuale pe virtualconcerthall.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor