A fost scandal in sedinta ordinara a Consiliului Local Ploiesti pe tema acordarii unui pachet de rechizite pentru toti elevii ploiesteni, pana la clasa a 8 a.
Consilierii locali l-au acuzat pe primarul Andrei Volosevici de populism, au sustinut ca municipalitatea nu are fonduri pentru acest pachet si au cerut ca rechizitele sa fie acordate doar copiilor care au nevoie de astfel de ajutoare.
Efortul financiar pe care Primaria Ploiesti ar trebui sa il faca pentru a acorda un pachet cu rechizite atat prescolarilor, cat si elevilor de la clasa zero pana la a opta se ridica la suma de 4 milioane de lei, bani pe care municipalitatea nu ii are in acest moment in buget.

Dezbateri aprinse au avut loc in sedinta Consiliului Local Ploiesti intre consilieri si primarul Andrei Volosevici pe tema acordării unui pachet de rechizite pentru toti prescolarii si elevii ploiesteni de la clasa  zero până la clasa a 8 a. Rechizitele ar trebui să ajungă la peste 25.000 de copiii din municipiul Ploiesti.
Consilierii locali au atras atentia că proiectul este populist si electoral si au solicitat ca Primăria să rămâna doar la cele două programe existente in acest moment : Cutia elevului si Primul Ghiozdan.

Intr-un final, proiectul de hotărâre a fost prorogat, urmând a fi dezbătut într-o altă sedintă de Consiliu Local. Dacă va fi adoptat, la inceperea anului scolar peste 25.000 de copiii care invată in scolile din municipiul Ploiesti vor primi câte un ghiozdan sau rucsac cu rechizite.
Suma care ar trebui să fie alocată pentru acest proiect este de 4 milioane de lei.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *