Deputatul Lilian Scripnic a anunțat luni că se retrage din grupul parlamentar al AUR de la Camera Deputaților, însă rămâne membru al partidului. Declarația sa vine în contextul unei zile tumultoase pentru AUR, în care colegul său Ringo Dămureanu a fost exclus din grup după ce l-a acuzat pe liderul George Simion că i-ar fi cerut bani pentru campanie. De asemenea, un senator din AUR a părăsit și el partidul.

În plenul Camerei Deputaților, Scripnic a subliniat eforturile sale îndelungate pentru AUR și a exprimat nemulțumiri față de conducerea partidului, menționând că a fost subiectul unor insinuări nejustificate. „Atitudinea și comportamentul conducerii AUR față de mine și colegii mei a fost una de cea mai joasă speță”, a afirmat deputatul din Galați.

În același timp, Dămureanu a reluat acuzațiile la adresa lui George Simion și Marius Lulea, susținând că aceștia i-ar fi solicitat 60.000 de euro pentru a-l include pe listele de candidați. AUR a răspuns că plățile solicitate sunt contribuții pentru campanie și nu condiționează pozițiile de pe listele electorale.

Senatorul Neagu Ionuț a luat cuvântul în plen, cerând demisia conducerii AUR, pe fondul neregulilor și al opacității de la nivelul partidului. El a cerut organizarea unui congres extraordinar pentru democratizarea partidului și alegerea unei noi echipe de conducere. Neagu a subliniat că a epuizat toate căile interne de rezolvare a conflictelor.

Aceste tensiuni din interiorul AUR reflectă frământările și provocările cu care se confruntă partidul în această perioadă, având în vedere accentele critice și cererile de schimbare din partea unor membri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews