logo
RNTV Live

Rareș Bogdan și-a temperat discursul anti-PSD: Migrația primarilor este văzută acum ca un proces de ‘maturizare’ care nu poate fi stopat

rares bogdan
Theo Tănăsescu

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat vineri, la sediul BEC, în prezența liderilor PSD, în timpul depunerii listei comune a candidaților la europarlamentare, că migrația primarilor între PSD și PNL și invers este considerată acum un proces de “maturizare”. Opinia sa pare să fi devenit mai îngăduitoare față de afirmațiile pe care le făcea atunci când PNL și PSD erau adversari.

Vineri, în urma depunerii listei de candidați a Alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare la Biroul Electoral Central, Rareș Bogdan a fost întrebat ce l-a determinat să adopte o abordare mai deschisă față de primarii PSD, în ciuda afirmațiilor sale anterioare din 2019, când sugera că aceste uși trebuie închise.

“De-a lungul timpului, în campaniile electorale sau în spaţiul public când am activat în zona mass-media, s-au spus multe lucruri, am spus lucruri, dar cred că interesul României trebuie să primeze şi momentul actual pentru România este esenţial pentru cum vor trăi copiii mei şi ai dumneavoastră într-o Românie puternică şi valorizată la nivel european. Sigur că au fost replici, nimeni nu le-a uitat. Important este să treci peste aceste lucruri şi să mergi înainte gândindu-te la interesul mare, interesul ţării tale şi interesul partidelor tale şi al comunităţilor pe care primarii vor să le dezvolte”, a răspuns Rareş Bogdan.

De neoprit

El a precizat că nu pot fi opriţi primarii care doresc să treacă de la PSD la PNL sau invers.

„Faptul că au trecut dintr-o parte în alta, la sfârşitul mandatului unui primar sau înainte cu câteva luni, un om care până la o vârstă este socialist şi consideră că liberalismul e cel care îl reprezintă sau până la o anumită vârstă este liberal şi consideră că trebuie să treacă la socialişti nu poate fi oprit. Fiecare se maturizează mai devreme sau mai târziu. Cred că important este să vedem ce fac acei oameni pentru comunităţi, cum îi evaluează cetăţenii şi mai ales cum reuşesc să implementeze banii europeni pe care ani în şir România n-a reuşit să-i valorizeze”, a mai declarat Rareş Bogdan.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor