logo
RNTV Live

Rareș Bogdan îndeamnă la o acțiune hotărâtă din partea lui Marcel Ciolacu în problema aderării la Schengen: “Soluția este evidentă, conform Tratatului UE / Singura opțiune este să…”

rares_bogdan
Theo Tănăsescu

Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a exprimat vineri, în urma anunțului premierului Marcel Ciolacu cu privire la intentia de a contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene refuzul Austriei de a permite aderarea României la Schengen, că ultima oportunitate pentru această acțiune a fost pe 7 februarie și că singura șansă în acest moment este ca România să se alăture oficial demersului unui cetățean român, Eugen Tomac, care a inițiat procedura la Curtea Europeană de Justiție.

”Lucrurile stau extrem de clar, nu poţi, potrivit Tratatului UE, să ataci o decizie a unei ţări la CJUE decât la maximum 60 de zile, la două luni de zile de la înfăptuirea sa. Deci, ultima dată în care putea fi atacată decizia este data de 7 februarie. Decizia a fost atacată prin demersul unui român, colegul nostru de la Bruxelles, Eugen Tomac”, a spus Rareş Bogdan la Prima News.

El a precizat că ”în acest caz, singura şansă este ca România, oficial, să se alăture demersului unui cetăţean român, Eugen Tomac, şi să continue să susţină la CJUE această cauză”. Rareş Bogdan a menţionat că Comisia Europeană a anunţat deja că susţine cauza României la CJUE.

”Practic, nu se poate conform regulamentelor să facem în altfel”, a mai spus europarlamentarul PNL.

Liberalul a mai spus că premierul Ciolacu, împreună cu ministrul Energiei, Sebastian Burduja, în această săptămână vor primi vizita celui mai important contributor la bugetul Austriei, compania OMV.

”Cei doi pot să se transforme în oameni cu demnitate, nu trebuie să stea cu capul plecat, sper să nu accepte în niciun caz cererile pe care compania austriacă le solicită statului român, respectiv modificarea legii offshore, abia votată în urmă cu un an în Parlament. Primul pas pe care premierul Marcel Ciolacu trebuie să îl facă, împreună cu ministrul liberal Sebastian Burduja, este să aibă demnitate şi să refuze sau să condiţioneze în faţa companiei austriece cererea oricum aberantă pe care compania o are şi anume posibilitatea de a vinde mai mult gaz din următoarea extracţie de pe Neptun Deep”, a mai spus Rareş Bogdan.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor