Cei patru inculpaţi din dosarul de înşelăciune în domeniul imobiliar, din Ploiesti, cu un prejudiciu de peste un milion de euro, rămân în arest preventiv, respectiv în arest la domiciliu, a decis definitiv, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Surse judiciare au precizat că instanţa supremă a respins ca nefondate contestaţiile formulate de către inculpaţi faţă de decizia Curţii de Apel Ploieşti. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Ploieşti a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a cunoscutului avocat din Ploiesti şi a doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, care sunt membri ai aceleiaşi familii, mamă şi fiu. În cazul celeilalte persoane pentru care s-a cerut arestarea preventivă, un notar, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu. In acest dosar au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, fiind puse în executare opt mandate de aducere.

Inca din 2016, de cand a inceput constructia blocurilor vizate de acest dosar, din cele doua complexe imobiliare, dezvoltatorii au apelat la metode ilegale, arata ancheta. Astfel ar fi falsificat mai multe înscrisuri, pe care le-ar fi utilizat, atât în fața autorităților publice locale, pentru înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului, cât și la notarul public, pentru vânzarea apartamentelor.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *