logo
RNTV Live

Rafila lansează o acuzație puternică: Cîțu, Voiculescu și Mihăilă au achiziționat doar o treime din cantitatea de vaccinuri convenită cu UE

rafila
Iorgu Theo

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat luni, referitor la dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie, că România a încheiat contracte pentru 80 de milioane de doze și a achiziționat 35 de milioane de doze, evaluându-se la 2,5 miliarde de lei. Din această cantitate, 10 milioane de doze au expirat și au fost distruse sau sunt în curs de distrugere, conform informațiilor furnizate de News.ro.

”În total, România a contractat, a stabilit obligaţii contractuale de 80 de milioane de doze, am luat 35 de milioane în valoare de 2,5 miliarde de lei, din cele 35 de milioane care au fost luate, 10 milioane au expirat au fost distruse sau sunt în curs de distrugere”, a spus Rafila.

Întrebat dacă are ceva de reproşat oamenilor care s-au ocupat de acest lucru, Rafila a spus: ”Eu nu am de reproşat nimănui nimic, nu facem decât să ne facem datoria, punem la dispoziţia organelor de cercetare penală toate documentele care există la Ministerul Sănătăţii”.

”Cred că orice fel de comentarii, până la finalizarea anchetei penale, sunt de prisos”, a mai afirmat el.

DNA a solicitat, joi, Senatului şi Preşedinţiei ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu şi a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, ambii fiind la USR la momentul comiterii faptelor. Procurorii îi acuză de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu achiziţiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depăşind un miliard de euro.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor