logo
RNTV Live

Radu Tudor speculează: ‘Putin ar putea planifica un conflict cu România în urma declarației scandaloase a lui Kuzmin’

radu_tudor
Theo Tănăsescu

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a afirmat că Rusia nu are nicio intenție să restituie tezaurul României și că foștii parteneri români “continuă să ridice, așa cum se spune, o pisică moartă de la naftalină”. Potrivit lui Radu Tudor, această declarație ar putea marca începutul unei noi etape în războiul hibrid dintre România și Rusia.

“În plus, spre bucuria și satisfacerea completă a partenerilor, până de foarte curând, partea română a scos periodic de la naftalina pisica moartă, cum se spune în Anglia sau cum spun foștii mei prieteni palestinieni”, a spus Valery Kuzmin, făcând referire la tezaurul României.

Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, generalul Mircea Mîndrescu a afirmat că această declarație ar face parte, de fapt, din cadrul strategiei pe care Rusia o are împotriva țărilor democratice, inclusiv România.

“Putem fi siguri de o chestiune, că nu este întâmplător și că există o strategie în ceea ce privește chestiunea hibridă, chestiunea de influență pe care rușii o planifică și o desfășoară împotriva tuturor țărilor democratice printre care și România”,  a spus generalul Mircea Mîndrescu.

Pe de altă parte și jurnalistul Antena 3 CNN și analistul de război, Radu Tudor este de părere că prin această declarație ar începe etapa a doua a războiului hibrid între România și Rusia.

“Din punctul meu de vedere ceea ce face tovarășul Kuzmin este a doua etapă a războiului hibrid. Moscova caută cu orice prilej un motiv de conflict cu o țară membră NATO. Cred că este etapa în care Vladimir Putin planifică un conflict cu România, deocamdată la nivel diplomatic și la nivel hibrid pentru că îi vedem cât de puternic acționează și în politica românească”, a spus Radu Tudor.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor