Vladimir Putin, liderul Rusiei, a afirmat că țara va deveni suverană și autosuficientă sau nu va mai exista deloc, subliniind acest aspect în cadrul unui congres al partidului Rusia Unită care îl susține pentru o nouă candidatură la președinție

Vladimir Putin, liderul Rusiei, a declarat că țara va deveni o putere suverană și autosuficientă sau nu va mai exista deloc, în cadrul unui congres al partidului Rusia Unită care l-a susținut pentru o nouă candidatură. Putin a accentuat importanța suveranității în fața „presiunii colosale” din partea Occidentului și a îndemnat la unitate în vederea apărării valorilor și tradițiilor ruse.

În discursul său, liderul de la Kremlin a evidențiat faptul că Rusia nu poate renunța la suveranitatea sa în schimbul beneficiilor economice și a respins orice paralele cu țări care ar putea deveni „sateliți” ai altora, într-o posibilă aluzie la situația din Ucraina. Putin a acuzat Occidentul de încercarea de a provoca prăbușirea economiei și a sferei sociale ruse, chemând „forțele patriotice” să se unească pentru a face față „sarcinilor istorice” ale Moscovei.

În contextul anunțului său de a candida pentru a cincea oară la alegerile prezidențiale din martie 2024, Putin a subliniat necesitatea apărării suveranității, libertății și securității Rusiei. Realegerea sa este anticipată, iar partidul Rusia Unită, condus de fostul președinte Dmitri Medvedev, promite sprijin total pentru susținerea candidaturii lui Putin și pentru consolidarea securității și suveranității țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *