logo
RNTV Live

PSD reacționează la „ipocrizia” USR după ce Cîrstoiu a fost denunțat la DNA

psd
Theo Tănăsescu

PSD condamnă “dublul standard și ipocrizia fără margini a membrilor USR, care lansează acuzații la adresa lui Cătălin Cîrstoiu către ANI și DNA, în timp ce colaborează cu indivizi condamnați și persoane incompatibile din propria formațiune politică”.

„PSD denunță dublul standard și ipocrizia nerușinată a reprezentanților USR care fac denunțuri la ANI și DNA împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu, în timp ce stau la masă cu penalii și incompatibilii din propriul partid. Spre deosebire de penalii USR, medicul Cătălin Cîrstoiu nu este vizat de nicio anchetă penală și nu are nicio decizie de incompatibilitate”, potrivit unui comunicat de presă.

PSD transmite că USR și-a pierdut definitiv statutul de „reper de integritate al politicii românești după ce a făcut scut în jurul propriilor penali și a atacat public magistrații și inspectorii de integritate care au luat decizii împotriva acestora”.

„USR este astăzi `partidul alături de penali în funcții publice`, care și-a trădat fără scrupule propriii alegători. Denunțătorul de serviciu din USR care a depus sesizările împotriva medicului Cătălin Cîrstoiu susține fără rușine la alegerile din 9 iunie mai mulți penali USR în funcții publice, începând de la inculpata Clotilde Armand de la Primăria Sectorului 1, suspectul Lucian Viziteu de la Primăria Bacău sau anchetatul penal Allen Coliban de la Primăria Brașov, și până la suspectul de 1 miliard de euro, Vlad Voiculescu, care stă cocoțat în vârful listei USR pentru alegerile europarlamentare. Cât timp USR va continua să facă scut în jurul penalilor din partid nu are dreptul moral de a mai formula acuzații de integritate sau de natură penală la adresa altor persoane sau a altor partide”, se menționează în finalul comunicatului.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus denunţ la DNA pe numele managerului Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi înşelăciune, precum şi o sesizare la Agenţia Naţională de Integritate cu privire la posibile situaţii de incompatibilitate şi conflict de interese în care s-ar afla Cîrstoiu.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor