Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat miercuri că speră ca Partidul Național Liberal (PNL) să decidă continuarea guvernării în urma recentelor tulburări interne. El a subliniat că PNL, prin politizarea excesivă a situației, a pierdut din vedere prioritățile naționale, informează News.ro.

„Sper că, după aceste turbulențe, decizia finală va fi aceea de a continua guvernarea și de a face lucrurile așa cum se așteaptă românii”, a afirmat Romașcanu. Acesta a subliniat că orice declarație care ar putea duce la pierderea guvernării sau la dispariția unui guvern stabil afectează nu doar situația internă, ci și piețele, investitorii și credibilitatea țării.

Romașcanu a amintit că România are nevoie urgentă de un buget aprobat și de negocieri privind aderarea la Schengen, care necesită miniștri cu puteri depline, nu secretari de stat. „Depunerea mandatului înseamnă demisia întregului guvern. Cu doar două luni înainte de alegeri, președintele va trebui să numească un premier interimar, iar miniștrii vor rămâne probabil pe funcție timp de 45 de zile. Nu îmi doresc să ajungem în acest scenariu”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

El a caracterizat demersurile Opoziției, în special cele referitoare la o eventuală moțiune de cenzură, ca fiind politizate și parte din campania electorală, declanșate de comentariile lui Nicolae Ciucă despre ruperea coaliției de guvernare. „Nu cred că există vreo șansă ca vreo moțiune de cenzură să treacă”, a concluzionat Romașcanu.

Referitor la afirmațiile liberalilor că PSD ar putea fura la alegeri, Romașcanu a răspuns: „Ministrul de Interne, domnul Predoiu, este la PNL. Cel care organizează alegerile este ministrul de interne. Se păzesc ei pe ei? Aceasta ar fi o premieră din partea PNL. Nu există această versiune; suntem în 2024, nu mai poate fi furat nimic din zona alegerilor”, a adăugat social-democratul.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews