Cu poziția sa de lider în sondaje, PSD atrage ca un magnet primarii din marile municipii, în perspectiva alegerilor locale care vor avea loc într-un singur tur în anul viitor.

Cea mai recentă mișcare făcută de PSD îl implică direct pe președintele unui alt partid. Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea și lider al Partidului Ecologist Român, va fi candidatul PSD la alegerile din 2024. Gutău a fost prezent vineri la conferința de presă a PSD, unde l-a însoțit pe Marcel Ciolacu.

Mircia Gutău a fost anterior afiliat PDL, devenind involuntar protagonistul unei erori judiciare. El a fost supus unei anchete de către DNA și condamnat pentru acuzații de corupție, însă Gutău a obținut o victorie la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) pe baza încălcării dreptului la un proces corect. La rejudecare, primarul a fost achitat definitiv.

„Lui Mircia Gutău eu nu știu câtă nedreptate i s-a făcut? Dvs știți în detaliu. S-a plâns Mircia Gutău vreodată? Niciodată! A mers demn, și-a câștigat toate drepturile, a închis și la CEDO și peste tot. Tot respectul! Domnu’ primar, jos pălăria! A știut foarte bine ce a făcut și ce nu a făcut. Sunt și cazuri foarte clare. Acum ce vreți, să mă duc să mă spânzur prin fața a nu știu ce instituție sau să îmi dau cu benzină? Nu am s-o fac! Cu adevărat este toleranță zero la corupție, dar este toleranță zero și la încălcarea drepturilor omului. Dacă trebuie să modificăm legislația în acest sens, trebuie să o facem. O facem normal, discutând cu toți cei implicați. Asta este abordarea corectă. Eu nu vreau să se mai întâmple în România ce i s-a întâmplat lui Mircia Gutău. Nu mai vreau să îmi aduc aminte de acele vremuri, de acea telejustiție. Vreau o Românie normală!“, a declarat Marcel Ciolacu.

Abia anul viitor devine membru PSD

Mircia Gutău a declarat că va adera la PSD înainte de alegerile din 2024. Conform legislației curente, un primar își poate pierde mandatul dacă demisionează din partidul prin intermediul căruia a fost ales. Gutău va forma un tandem de candidați împreună cu Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea și membru al Partidului Social Democrat (PSD).

„În momentul de faţă, nu mai sunt nici interimar (președinte PER – n.r). Am dat delegaţia unui coleg din Partidul Ecologist Român. Le-am spus colegilor care este intenţia mea. Deci, echipa câştigătoare nu se schimbă, cum v-am spus. De şapte ani colaborez cu Costi Rădulescu perfect. Ceea ce s-a făcut în municipiul Râmnicu Vâlcea se datorează şi consilierilor PSD, care împreună cu consilieri PER au votat hotărârile de Consiliul Local şi îmi doresc ca de aici încolo să mergem chiar în echipă şi să facem proiecte majore pentru că știți ce greu este când nu ai o majoritate de două treimi în Consiliul Local. Toată echipa mea, în proporție de 98% mă va urma și împreună cu echipa solidă a PSD vom învinge. Acesta este scopul fiecărui politician”, declarat Mircia Gutău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *