Ciprian Șerban, liderul grupului PSD, a declarat miercuri că inițiativa UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc, ce va fi discutată în ședința de joi a Camerei Deputaților, este toxică și divizivă. El a subliniat că astfel de propuneri, considerate toxice și divizive, trebuie respinse de urgență la nivel legislativ, susținând că propunerile legislative privind autonomia Ținutului Secuiesc sau autonomia culturală pe criterii etnice nu au loc într-un stat democratic, în special sub guvernarea PSD.

Șerban a dezavuat și decizia AUR de a respinge dezbaterea în regim de urgență a proiectelor UDMR, menționând că nu înțelege această acțiune altfel decât ca o tentativă de a simula activități politice de natură naționalistă. El a exprimat surprindere față de abordarea colegilor de la AUR, subliniind că aceștia insistă pe dezbateri și negocieri politice în Parlament pe teme care, în opinia PSD, ar trebui respinse fără nicio negociere sau dezbatere pentru a păstra unitatea și coeziunea poporului român.

Camera Deputaților se întrunește joi în ședință pentru a dezbate trei proiecte referitoare la autonomia Ținutului Secuiesc, depuse de doi parlamentari UDMR. Ședința, în format hibrid, este programată să înceapă la ora 14:00, conform deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *