logo
RNTV Live

PSD conduce în intențiile de vot pentru alegerile parlamentare, AUR în apropiere de PNL

psd_pnl
Dumitrache Catalina

Potrivit celor mai recente date din sondajul CURS, Partidul Social Democrat (PSD) se află în fruntea intențiilor de vot pentru alegerile parlamentare, cu un procent de 31%. Urmează Partidul Național Liberal (PNL) cu 19%, iar Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) se află la doar un procent distanță de PNL.

Uniunea Salvați România (USR) înregistrează 11% în sondaj, iar Partidul SOS al senatoarei Diana Șoșoacă, fost membru AUR, ar obține 5% din voturile alegătorilor. Aceasta înseamnă că Partidul SOS ar îndeplini pragul electoral necesar pentru a intra în Parlament.

Pe de altă parte, Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), Partidul Umanist Social-Liberal și Partidul Mișcarea Populară (PMP) au câte 4%, ceea ce înseamnă că aceste partide ar rata intrarea în Parlament, conform rezultatelor sondajului CURS.

Sondajul a fost efectuat în perioada 12-22 septembrie, prin interviuri față în față, la domiciliul respondenților, pe un eșantion de 1008 persoane, cu vârsta de 18 ani și peste. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este +/-3.1%, la un nivel de încredere de 95%.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor