Federaţia Sanitas în stradă, în semn de protest faţă de neînceperea negocierilor privind noul contract colectiv de muncăFederaţia Sanitas în stradă, în semn de protest faţă de neînceperea negocierilor privind noul contract colectiv de muncă

Astăzi, între orele 11:00 și 13:00, sute de angajați din sistemul de sănătate și asistență socială vor organiza un protest amplu în fața Ministerului Muncii din București.Își vor exprima nemulțumirea față de nivelul de salarizare și vor cere majorarea salariilor cu 20% pentru toate categoriile profesionale din domeniul sănătății.

Protestul face parte dintr-un val mai amplu de nemulțumiri care se extinde în întreaga țară și în toate domeniile de activitate. Angajații din sănătate amenință cu greva generală, denunțând nedreptățile și inechitățile salariale la care sunt supuși.

La nivelul Guvernului, s-a format un grup de lucru constituit din reprezentanți ai sindicatului Sanitas și ai ministerelor de Finanțe, Muncă și Sănătate. Acest grup are un termen de zece zile pentru a găsi soluții la revendicările angajaților.

„Dacă în aceste zile nu se găsesc soluții, noi ne vom continua protestele. Avem suficiente semnături pentru a declanșa chiar și o grevă generală. În aceste zile, vom picheta toate ministerele de resort, Muncă, Finanțe și Sănătate, după care vom stabili un alt calendar la care ni se vor alătura toate sindicatele din sănătate”, a declarat Viorel Hușanu, președintele Uniunii Sindicale Sanitas București.

În privința unei eventuale declanșări a grevei generale, Hușanu a precizat: „Dacă pe 1 februarie vom înregistra oficial conflictul de muncă la Ministerul Muncii, greva va fi solicitată de cele două federații reprezentative, Sanitas și Solidaritatea, iar distanța până la greva generală ar fi de 2-3 săptămâni pentru a parcurge toți pașii legali. Până atunci, colegii mei doresc și un mare miting la București, cu peste 10.000 de participanți.”

În contextul protestelor, Federația Sanitas urmează să aibă o întâlnire cu șeful Executivului, Marcel Ciolacu, pentru a aduce în atenția acestuia nemulțumirile și revendicările angajaților din sănătate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *