Un impresionant protest a avut loc astăzi în Sibiu, unde fermieri și transportatori au adus peste 100 de tractoare în municipiu. Aceștia au organiat un protest pentru a-și manifesta nemulțumirile față de politica actuală în domeniul agricol.

În jurul orei 13:40, protestul a paralizat traficul pe Strada Maramureșului, unde tractoarele, tirurile și autoturismele implicate în protest au circulat cu viteză redusă. Scopul fermierilor este de a ajunge la Prefectură pentru a înmana prefectului o listă de 14 revendicări. Printre acestea, se află acordarea subvențiilor APIA aferente anului 2023 pană la finalul lunii februarie 2024 și compensarea pierderilor cauzate de importul cerealelor ieftine din Ucraina. De asemenea, fermierii solicită subvenții de 3 euro/tonă depozitată pe lună, pentru perioada septembrie 2023-februarie 2024, și alte 11 revendicări menite să îmbunătățească situația agricultorilor.

Protestatrii și-au „decorat” utilajele și vehiculele cu drapele, exprimandu-și astfel unitatea în lupta pentru drepturile lor. De asemenea, fermierii și transportatorii au afișat pancarte cu mesaje directe către guvernanți, precum „Vrem prețuri corecte” și „Ne obligați să producem scump, vindem ieftin”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *