Joi, surse din partea liberalilor au detaliat pentru Știripesurse.ro strategia actuală a peneliștilor în privința alegerilor locale din anul viitor.

„Candidatul PNL la Primăria Capitalei se va oficializa în martie-aprilie și Sebastian Burduja vrea să candideze, dacă Nicușor Dan vrea să fie susținut de PNL, mai întâi să se înscrie în partid și pe urmă mai vedem. Dar dacă nu a venit până acum în PNL, greu de crezut că mai vine. Nicușor să înțeleagă că aceste alegeri se fac pentru oameni, nu pentru el. ‘Cheia’ pentru Nicușor Dan e la Ciucă, dar nu am stabilit până la ce dată așteaptă Ciucă un răspuns final de la Nicușor”, conform surselor liberale.

În ceea ce privește intenția de vot, Nicușor Dan ar fi evaluat la aproximativ 25%, în timp ce Gabriela Firea ar oscila între 27% și 28%, iar PNL ar înregistra un suport de aproximativ 18-19% în București.

„Nu îi retragem lui Nicușor Dan sprijinul politic în Consiliul General și vom vota împreună proiectele care intră în ședințele CGMB”, mai spun sursele citate.

PNL ia în considerare posibilitatea de a-l propune pe George Tuță pentru sectorul 1, însă acesta nu a primit încă aprobarea din partea lui Ciucă. În ceea ce privește sectorul 2, există discuții în PNL pentru a colabora cu actualul primar, Radu Mihaiu, chiar dacă acesta se află momentan în cadrul USR. În sectorul 5, o variantă de candidat PNL pentru primărie ar putea fi Dan Meran, însă încă nu s-a luat o decizie, iar nu este exclus să se ajungă la un candidat comun cu PSD, având în vedere că Cristian Popescu Piedone are o susținere semnificativă, cu o intenție de vot de 70%.

Surse din interiorul partidului afirmă că liderul PNL București se opune ideii de a forma liste comune cu PSD în alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *