logo
RNTV Live

Propunerea de desființare a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, respinsă de deputați după dezbateri aprinse

guvern
Dumitrache Catalina

Marți, deputații au respins propunerea legislativă privind desființarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, într-o dezbatere intensă, cu 193 de voturi “pentru”, 81 “contra”, și două abțineri.

Desființarea ministerului a fost susținută în cadrul dezbaterilor de către deputații USR și AUR, în timp ce social-democrații au argumentat în favoarea menținerii acestei instituții.

Deputata USR Cristina Prună a subliniat că Ministerul Familiei consumă 700 de milioane de lei pe an, în timp ce familiile din România nu beneficiază de un trai decent. Ea a criticat actuala guvernare pentru menținerea unor instituții și agenții ineficiente, susținând că banii contribuabililor sunt alocați ineficient.

Deputatul AUR George Simion a argumentat că nu este necesar un minister al Familiei pentru a implementa politici de susținere a demografiei și natalității. El a adăugat că USR nu a redus și reorganizat ministerele în timpul mandatului lor anterior.

Deputatul PSD Marius Budăi a subliniat importanța Ministerului Familiei în cadrul guvernului și a criticat actuala administrație pentru supraimpozitarea muncii și crearea sărăciei. El a afirmat că pentru PSD, familia și egalitatea de șanse sunt aspecte extrem de importante.

Deputatul USR Claudiu Năsui a răspuns criticilor, evidențiind problema supraimpozitării muncii în România și sugerând că eliminarea unor taxe ar fi mai benefică pentru familiile românești decât menținerea Ministerului Familiei.

În replică, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a subliniat că familia este un pilon al statului român, exprimându-și mirarea față de faptul că AUR susține familia, dar dorește desființarea unui minister dedicat acestui scop. El a catalogat propunerea drept politicianistă și fără logică.

Propunerea de desființare a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost respinsă, iar Camera Deputaților a rămas for decizional în acest caz.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor