Ministerul german de Interne pregătește inițiative noi care ar permite expulzarea imigranților „tolerați pe termen lung” fără avertisment prealabil, conform unui raport dpa datat luni.

În conformitate cu aceste planuri, autoritățile ar putea să ridice și să expulzeze indivizi fără notificare prealabilă, în cadrul unui efort de a îmbunătăți procesul de repatriere. Propunerea face parte dintr-un proiect prezentat la începutul lunii august de către Ministerul condus de Nancy Faeser și se aplică migranților care au fost oficial obligați să părăsească Germania, dar au fost împiedicați să o facă din diverse motive, precum lipsa documentelor de identitate, probleme de sănătate sau prezența unui copil în îngrijire care deține un permis de ședere. Această stare de toleranță este limitată în timp.

În prezent, cei care sunt tolerați în Germania timp de peste un an trebuie să primească notificări cu cel puțin o lună înainte cu privire la intenția de expulzare.

Ministerul susține că această nouă măsură ar reduce sarcina agențiilor guvernamentale și ar eficientiza procesul. Potrivit guvernului federal, în anul 2022, mai puțin de 13.000 de persoane care erau obligate să părăsească Germania au fost efectiv expulzate. Conform Registrului Central al Străinilor, la sfârșitul anului 2022, aproximativ 304.000 de persoane aveau obligația de a părăsi țara, din care aproximativ 248.000 erau considerate ca fiind într-o stare de toleranță.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *