Ionuț Doldurea, proprietarul stației de GPL din Crevedia, respinge ipotezele anchetatorilor și afirmă că este improbabil ca incendiul, care a avut ca rezultat 58 de victime și doi decedați, să fi fost provocat de o țigară aprinsă și aruncată neglijent.

Ionuț Doldurea afirmă că evenimentul s-a petrecut conform voinței divine, cu prezența mai multor cisterne cu gaz în acel loc în acea zi. Iată declarația sa dată pentru PRO TV.

Reporter: V-aţi dumirit ce s-ar fi putut întâmpla acolo?

Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL: Nu ne e clar, dar în niciun caz nu a fost vorba de o țigară, cum am auzit. Acolo nu era punct de lucru, nu se comercializa GPL către populație, se închisese punctul de lucru cu vreo 3 ani înainte. Acolo erau o parcare și o clădire unde șoferii își făceau pauzele și dormeau și aveau bucătărie și baie.

Reporter: Și manevrele acelea de transfer dintr-o cisternă în alta erau operațiuni normale sau a fost una accidentală?

Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL: nu știu de așa ceva, noi nu am încuviințat așa ceva.

Reporter: Şi practic, după închiderea punctului de lucru, acolo nu se mai făceau operațiuni cu GPL, dar erau parcate aceste cisterne?

Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL: Da, erau parcate cisternele. Din păcate, s-a întâmplat într-o sâmbătă când erau mai puțin de muncă și erau mai multe cisterne acolo parcate. Dacă ar fi fost în timpul săptămânii nu erau. Așa a vrut Dumnezeu, sper să ne ierte.

Reporter: Acele cisterne erau în proprietate a firmei dvs. sau erau doar niște chiriași?

Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL: Nu! Erau ale noastre. Cu ele făceam distribuție către punctele noastre de lucru și către alți clienți.

Reporter: Și știați despre această operațiune de transvazare dinainte?

Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL: Nu, nu.

Reporter: Deci nu ați fost avertizat sau anunțat sau să dați să vi se ceară undă verde?

Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL Nu. În mod normal cisterna încărca și descărca la clienți, nu făcea manevre de mutare a mărfii dintr-o parte în alta.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *