logo
RNTV Live

Proiectul de lege care interzice vânzarea băuturilor energizante minorilor a fost aprobat de Camera Deputaților

energizante
Constantin Corina

Camera Deputaților a aprobat proiectul de lege care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori, iar legea interzice și oferirea gratuită a acestora și vânzarea prin automate către persoanele sub 18 ani

Proiectul de lege care interzice comercializarea băuturilor energizante către minori a fost adoptat de Camera Deputaților. În plus, această lege interzice și oferirea gratuită a acestor băuturi, precum și vânzarea lor prin automate către persoanele sub 18 ani. Comercializarea lor nu va fi permisă nici în instituții de învățământ sau de sănătate.

Legea se aplică băuturilor care conțin combinații de carbohidrați, minerale și vitamine împreună cu două sau mai multe substanțe care stimulează sistemul nervos central, cum ar fi cafeina, taurina, carnita, guarana sau glucuronolactona. De asemenea, băuturile energizante trebuie să aibă etichete în limba română care să menționeze efectele asupra sănătății.

Amenda pentru cei care încalcă legea poate ajunge până la 30.000 de lei, iar activitatea agenților care încalcă legea în mod repetat poate fi suspendată între 10 și 30 de zile.

Legea urmează să fie analizată de Curtea Constituțională și trebuie promulgată de Președintele României.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor