Corint Educațional, o parte a Grupului Editorial Corint, pune în aplicare acest proiect în beneficiul elevilor de liceu, care se află într-o perioadă crucială a dezvoltării lor intelectuale.

Începutul fiecărui an școlar reprezintă, de obicei, promisiunea unui nou început. Cu toate acestea, deseori acesta rămâne doar un angajament teoretic frumos, deoarece manualele școlare, cel mai important instrument pentru profesori și elevi de liceu, nu s-au schimbat semnificativ de mai bine de două decenii. Cu toate că programa școlară a suferit modificări, manualele rămân neschimbate, lăsând profesorii să caute propriile materiale pentru a-i ghida pe elevi în clasă.

În această situație, apariția seriei „Cititul ne face mai buni”, un proiect de manuale școlare care își propune să îi apropie pe elevi de literatură, de actul lecturii și de limba română în mod conștient, a ajuns la a doua sa ediție, dedicată elevilor din clasa a X-a.

Prima ediție a acestei serii a fost „Cititul ne face mai buni. Limba și Literatura română. Noțiuni, aplicații, repere tematice. Clasa a IX-a”, publicată în septembrie 2022, și a primit aprobarea Ministerului Educației prin avizul nr. 5358/1.09.2022. Echipa de autori, formată din Dumitrița Stoica, Dan Gulea și Dragoș Silviu Păduraru, sub coordonarea profesorului universitar Ion Bogdan Lefter, continuă acest proiect și oferă cadrelor didactice și elevilor un material complex și transdisciplinar care să îi apropie de limba română și literatură.

Acest manual este aliniat cu programa actuală de limba și literatura română și ține cont și de reperele metodologice publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație. În prezent, se află în proces de avizare la Ministerul Educației. Seria de manuale va continua cu edițiile destinate claselor a XI-a și a XII-a.

Editura Corint speră că acest proiect va contribui la promovarea lecturii și va susține îmbunătățirea și modernizarea sistemului nostru de învățământ, oferind profesorilor și elevilor instrumente moderne de lucru, bogate în informații și actualizate.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *