logo
RNTV Live

Proiect pentru schimbarea băncilor din scoli! Aceasta ar trebui să fie reglabile pe 4 mărimi, în functie de înăltimea elevului!

America Liceenii români pot aplica pentru burse în Statele Unite
Constantin Corina

Conform unui proiect propus de Ministerul Sănătății și pus în dezbatere publică, băncile din clase trebuie să fie reglabile atât pe înălțimea pupitrului cât și pe înălțimea scaunului. Proiectul propune reducerea numărului de mărimi ale băncilor de la 8, conform normelor actuale de igienă din școli, la doar 4 dimensiuni.

Conform Ministerului Educatiei: „(3). Fiecare sală de clasă sau de curs se dotează cu bănci cu mărime reglabilă atât a înălţimii pupitrului, cât şi a înălţimii scaunului sau cu trei mărimi de bănci din cele 4 mărimi existente, potrivit Anexei nr 9 Dimensiunile băncilor (cm) pentru școlari, la prezentele norme. Aşezarea băncilor şcolare se face în sistem amfiteatru pentru a plasa elevii/studenții în funcţie de nivelul lor de dezvoltare fizică şi a evita apariţia deformărilor de coloană vertebrală. În cazul mobilierului școlar tip masă și scaun individuale, acesta poate fi așezat în diferite structuri: cerc, semicerc, grupuri, astfel încât toți copiii să aibă vizibilitate la tablă.”

  • Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va finanța un total de 2.538 de proiecte destinate a 5.846 de unități de învățământ selectate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor