Partidul Național Liberal (PNL) a depus, în procedură de urgență, un proiect de lege la Senat care vizează înființarea unui registru al traficanților de droguri. Această inițiativă legislativă are ca scop combaterea traficului de droguri și recidiva în rândul infractorilor.

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a explicat că Registrul traficanților de droguri este un instrument suplimentar în lupta împotriva traficului de droguri și că acesta va avea un rol preventiv. Persoanele care au comis infracțiuni legate de traficul și de consumul ilicit de droguri vor fi introduse în acest registru și vor fi obligate să furnizeze informații despre persoanele cu care intră în contact și despre locurile pe care le frecventează.

Printre infracțiunile care vor duce la înregistrarea în Registrul traficanților de droguri se numără traficul de droguri de risc și de mare risc, punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri, eliberarea de droguri de mare risc știind că rețeta este falsă, furnizarea de substanțe psihoactive toxice minorilor, îndemnul la consum de droguri de mare risc, precum și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive și pretinderea că aceste substanțe sunt autorizate.

Persoanele înregistrate în acest registru vor avea obligația de a se prezenta periodic la organele de poliție pe raza cărora domiciliază sau își au reședința, la intervale de cel mult trei luni, pentru a furniza informații relevante despre viața lor, cum ar fi profesia, mijloacele de existență, persoanele cu care locuiesc sau cu care au contact direct și sistematic, unitățile de învățământ și locurile pe care le frecventează, adresa de domiciliu și modalitatea de comunicare cu organele de poliție.

De asemenea, persoanele înregistrate în acest registru vor trebui să anunțe în prealabil organele de poliție dacă intenționează să efectueze deplasări din localitatea de domiciliu mai lungi de 7 zile și să se prezinte la organele de poliție pentru a comunica despre schimbarea locuinței, în termen de cel mult 3 zile.

Ministrul Justiției a subliniat că această inițiativă legislativă reprezintă un pas important în lupta împotriva traficului de droguri și va contribui la prevenirea recidivei în rândul infractorilor. Proiectul de lege urmează să fie dezbatut în Parlament, unde vor fi căutate cele mai bune soluții pentru a combate traficul de droguri.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *