logo
RNTV Live

Proiect aprobat pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere intre Pasajul Olteniței – Popești-Leordeni cu DN4 Șoseaua Olteniței

418822291_897126138465910_9141594763714936144_n
Constantin Corina

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru un proiect amplu de modernizare a sectorului de drum național DN4 (Șoseaua Olteniței) în zona dintre Danubiana și intrarea în București

Această inițiativă face parte dintr-o strategie mai largă de dezvoltare a infrastructurii rutiere și de îmbunătățire a conectivității în regiune.

Proiectul vizează modernizarea unui tronson de aproximativ 4,15 km, cuprins între Danubiana și intrarea în București, traversând orașul Popești-Leordeni. Principalele elemente ale proiectului includ:

  • Lărgirea la două benzi pe sens a sectorului de drum
  • Amenajarea a două intersecții semaforizate la DN4 x Strada Drumul Fermei și DN4 x Strada Maica Tereza
  • Construcția unui sens giratoriu dublu în zona Pieței Sfânta Maria nr. 1
  • Amenajarea trotuarelor și a spațiilor verzi
  • Modernizarea sistemului de iluminat public
  • Implementarea sistemului de canalizare pluvială
  • Îngroparea rețelelor de utilități

Valoarea estimată a lucrărilor este de 91,9 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), din fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Transport pentru perioada 2021-2027.

Acest proiect reprezintă un pas important în direcția descentralizării proiectelor mici și mijlocii către primării și consilii județene, conform politicii de creștere a capacității administrative a CNAIR, implementată începând cu anul 2020. Colaborarea strânsă cu Consiliul Județean Ilfov și Primăria orașului Popești-Leordeni a condus la semnarea unui Acord de Parteneriat, asigurând o implementare eficientă a proiectului.

Proiectul se aliniază Planului Investițional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din România și reflectă angajamentul Guvernului în facilitarea accesului la o infrastructură modernă și sigură pentru toți cetățenii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor