În ultima postare pe Facebook a fostului premier Sorin Grindeanu, se aduc vești îmbucurătoare pentru șoferii din București și împrejurimi. Circulația a fost deschisă pe încă 8,7 km ai Autostrăzii de Centură București, marcând o etapă importantă în dezvoltarea infrastructurii rutiere.



Această nouă porțiune de autostradă leagă DN5 (Jilava/1 Decembrie) de DN6 (Bragadiru/Cornetu), realizând astfel conexiunea la profil de autostradă pe semi-inelul sudic al A0. Anul 2023 se încheie cu un avans semnificativ, dat fiind că Lotul 2 A0 Sud a atins un stadiu fizic de 98%, iar deschiderea parțială a circulației devine realitate.

Sorin Grindeanu anunță și perspectivele pentru anul următor, exprimându-și dorința ca până la jumătatea lui 2024 să se poată circula pe autostradă între A2 și DN6, totalizând 33,23 km. Mai mult, se vizează deschiderea căii rutiere între A1 și A2 (51,19 km) începând din toamnă.

Cu toate acestea, nu lipsesc provocările. Lotul 2 A0 Sud, aflat sub contractul constructorului turc, are nevoie de finalizare, iar procentul de 98% nu este suficient pentru a satisface așteptările. Constructorul grec responsabil de Lotul 3 trebuie, de asemenea, să își intensifice eforturile, având în vedere progresul fizic de doar 56% înregistrat până în prezent pe cei 17,96 km dintre Bragadiru și Joița.

Proiectul Autostrăzii de Centură București implică investiții semnificative, cu valoarea totală a celor 3 contracte pentru proiectare și construcție A0 Sud fiind de 2,46 miliarde lei (fără TVA), finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile. Sorin Grindeanu subliniază faptul că CNAIR și-a respectat toate angajamentele financiare față de constructori, evidențiind importanța acestei infrastructuri pentru regiunea București și pentru întreaga țară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *