În acest an, românii beneficiază de un număr mai mare de zile libere legale. Se înregistrează un total de 17 zile de sărbătoare, la care se adaugă încă trei zile acordate de Guvern, contribuind la formarea de weekenduri prelungite

Zilele libere în 2024 pentru români includ 1 și 2 ianuarie (luni și marți – Anul Nou), 24 ianuarie (miercuri – Ziua Unirii Principatelor), 1 mai (miercuri – Ziua Muncii), 3 mai (Vinerea Mare), 6 mai (luni – a doua zi de Paște), 24 iunie (luni – a doua zi de Rusalii), 15 august (joi – Sfânta Maria), 25 și 26 decembrie (miercuri și joi – prima și a doua zi de Crăciun). Pentru bugetari, se adaugă trei zile libere suplimentare în 2024, respectiv 2 mai (joi), 16 august (vineri) și 27 decembrie (vineri), prin decizia Guvernului de a crea „punte” și de a recupera aceste zile prin prelungirea programului de lucru.

Celelalte sărbători legale din 2024, cum ar fi 6 ianuarie (Boboteaza), 7 ianuarie (Sfântul Ioan Botezătorul), 5 mai (prima zi de Paște ortodox), 1 iunie (Ziua Copilului), 23 iunie (prima zi de Rusalii), 30 noiembrie (Sfântul Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională a României), coincid cu zile de sâmbătă sau duminică.

Comparativ cu alte țări europene, în 2024, România se bucură de un total de 20 de zile libere, în timp ce Austria are 13 zile, Grecia are 12 zile, Polonia are 11 zile, și Finlanda are 10 zile.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *