Băncile care acordă credite prin programul Noua Casă propun introducerea unui avans minim și pentru locuințele mai scumpe. Potențialii cumpărători ar putea furniza un avans de doar 5% pentru achiziționarea locuințelor cu prețuri de până în 120.000 de euro

Decizia finală cu privire la propunerea de modificare a programului Noua Casă ar putea fi luată în vara acestui an, în cadrul rectificării bugetare. Factorii de decizie vor ține cont și de evoluția programului până atunci.

Conform propunerii instituțiilor bancare, se urmărește ridicarea plafonului la 120.000 de euro, aliniindu-se astfel la codul fiscal și la cota redusă a TVA-ului de 9%. Avansul minim ar rămâne tot la 5%, iar programul ar permite achiziționarea atât a locuințelor vechi, cât și a celor noi. Această propunere vine din partea sistemului bancar, iar decizia finală va fi luată după data de 1 iulie, în funcție de evoluția programului.

Până în prezent, plafoanele maxime sunt de până la 60% pentru locuințele noi care nu depășesc suma de 140.000 de euro, având un avans de 15%. Pentru creditele destinate locuințelor de până la 70.000 de euro, indiferent de anul construcției, plafoanele maxime sunt de până la 50%, iar avansul este de 5%.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *