soareVreme caldă în week-end

Mâine în România, valorile termice vor scădea în sud, centru și est față de ziua anterioară, în timp ce în restul țării nu se vor înregistra variații semnificative

În zilele următoare, vremea va fi preponderent instabilă, iar temperaturile diurne vor fi, în general, mai scăzute decât valorile normale pentru această perioadă în sud, centru și estul țării. În restul regiunilor, temperaturile vor fi apropiate sau ușor peste media perioadei.

Cerul va fi predominant noros, cu perioade de aversă și descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia și la munte, mai ales în Carpații Orientali, unde cantitățile de apă pot ajunge între 15 și 25 l/mp, iar izolat chiar peste 30…40 l/mp. În Transilvania, Oltenia și Maramureș se vor înregistra averse locale. Există și riscul de grindină.

În vestul țării, fenomenele meteorologice nefavorabile vor fi mai locale și mai pronunțate în timpul după-amiezii. Vântul va fi slab până moderat, cu intensificări temporare, în general cu viteze între 45 și 60 km/h.

Temperaturile maxime vor oscila între 17 și 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade Celsius.

În Europa, vor predomina înnorările și ploile în nord-vest, nord, centrul, sudul și sud-estul continentului, însoțite de descărcări electrice și posibile căderi de grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative în unele regiuni. În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă.

Vântul va avea intensificări în anumite zone. Temperaturile vor scădea ușor în extremitatea de nord-vest a Europei, în timp ce în rest nu se vor înregistra modificări semnificative.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *