logo
RNTV Live

Prognoza meteo pentru luna aprilie. Temperaturi ridicate și precipitații excedentare

sursă foto Ziua de Constanta
Erika Stoica

În conformitate cu prognoza meteo pentru perioada 1 – 8 aprilie 2024, se așteaptă ca valorile termice să fie mai ridicate decât media normală pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cu excepția regiunilor nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de normale, se anticipă un regim pluviometric deficitar, mai ales în sud-vestul țării.

Pentru intervalul 8 – 15 aprilie 2024, se preconizează că temperaturile medii vor fi și ele mai ridicate decât valorile specifice pentru acest interval, pe tot teritoriul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi excedentare în toate regiunile, cu precădere în zonele montane.

În continuare, pentru perioada 15 – 22 aprilie 2024, temperatura medie a aerului va avea valori ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va menține ușor excedentar, acoperind cea mai mare parte a țării.

Ultima săptămână din luna aprilie, 22 – 29 aprilie 2024, va aduce și ea temperaturi medii ce se vor situa ușor peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru această perioadă, acoperind cea mai mare parte a țării.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor