Două studente de la Facultatea de Construcții au adus acuzații împotriva profesorului de la catedra Rezistența Materialelor, conf. dr. ing. Florin Marius Botiș, susținând că acesta a încercat să obțină favoruri sexuale în schimbul notelor de promovare în timpul orelor de pregătire.

Cazul s-a petrecut în sala profesorului și este acum subiectul unei anchete, fiind investigat de Comisia de Etică și disciplină a universității, precum și de procurori.

Prima studentă care a făcut plângerea susține că totul a început cu un e-mail în care îl întreba pe profesor dacă poate beneficia de ore de pregătire suplimentare, având în vedere că avea două examene nepromovate. După patru ore de pregătire, în sala profesorului, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată. Studenta a relatat că profesorul a început să o atingă, inițial pe picior, apoi cu avansuri repetate la nivelul fundului. Aceste comportamente au continuat chiar dacă studenta a manifestat teamă. La sfârșitul sesiunii de pregătire, profesorul a chemat-o în biroul său și a încercat să o sărute, dar studenta a respins avansurile.

Această studentă a părăsit imediat sala și a depus o plângere oficială aproximativ o lună mai târziu. De asemenea, ea a solicitat transferul la o altă facultate cu profil similar din țară.

O altă studentă a relatat o experiență similară, cu sugestii inadecvate din partea profesorului și atingeri nepotrivite. Aceasta a fost ținută în facultate până târziu în noapte, sub pretextul unor ore de pregătire, și a fost atinsă într-un mod necorespunzător.

Profesorul Florin Marius Botiș are 55 de ani și lucrează la Universitatea Transilvania Brașov din 1999, inițial ca asistent universitar la Catedra de Rezistența Materialelor și Vibrații.

Decanul facultății susține că, înainte de plângerea studentelor, nu au fost înregistrate alte sesizări în scris referitoare la comportamentul sau atitudinea profesorului Botiș. Cu toate acestea, au fost luate măsuri pentru a-l înlocui în comisia de examinare în cadrul sesiunilor ulterioare de examene.

Universitatea Transilvania a subliniat că se delimitează de astfel de comportamente și așteaptă concluziile Comisiei de Etică pentru a lua măsurile potrivite în acest caz. Procurorii au deschis un dosar penal pentru investigație.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *