La mitingul de marti din Bucuresti au participat si aproximativ 150 de angajati ai unitatilor de invatamant prahovene. Intre timp, s-au alaturat grevei si angajatii de la o gradinita, doua scoli si un colegiu din judet. Profesorii si personalul nedidactic nu vor sa renunte la greva pana cand nu vor obtine ce cer. Din cauza situatiei create, apar tot felul de modificari in programul scolar. Spre exemplu, evaluarile la clasa a sasea au fost reprogramate.

La nivelul județului Prahova, procentul de participare la greva din școli a ajuns la 50,3% din numărul membrilor de sindicat.  Potrivit conducerii Sindicatului Școala Prahovei, s-au alăturat protestului și Grădinița nr. 5 din Mizil, Colegiul Spiru Haret din Ploiești, Școala Anton Pann din Ploiești și Școala Dumbrava. Mai mulți sindicaliști au participat și la protestul de marți din București.

Oamenii sunt deciși să rămână în grevă până li se rezolvă toate revendicările.

Printre schimbările cauzate de greva din unitățile de învățământ se numără și actualizarea calendarului pentru Evaluarea Națională la finalul clasei a VI-a. Astfel, această testare a elevilor a fost reprogramată în zilele de 12 iunie când se va susține proba de Limbă și comunicare, respectiv 13 iunie când se va da examen la Matematică și științe ale naturii.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *