Sursă foto: Evenimentul Zilei

Sancțiuni progresive! Asta prevede noile legi ale Educației pentru profesorii care vor fi agresivi verbal sau fizic în scoli. Nu vor mai fi sancționați cu desfacerea contractului de muncă și interzicerea exercitării activității didactice pentru următorii 10 ani, așa cum era pană în prezent. Noile prevederi intră în vigoare din 3 septembrie.

Din 3 septembrie, „faptele de violență fizică și/sau verbală sau orice fapte sau atitudini care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a antepreșcolarilor /preșcolarilor/ elevilor vor fi considerate abateri disciplinare”, potrivit EduPedu.ro. Astfel, dascălii vor putea fi sancționați cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Sacțiunea progresivă va încePe cu avertisment scris, apoi reducerea salariului cu pană la 15% pentru una pana la 6 luni, apoi se poate ajunge la suspendarea dreptului de înscriere la un concurs pentru obținerea gradației de merit, pentru ocuparea unei funcții de conducere, de îndrumare și de control ori a unei funcții didactice superioare. După această etapă se poate ajunge la suspendarea, pe o perioadă de până la trei ani, a dreptului de a face parte din comisiile de organizare și desfășurare a examenelor naționale și, în ultimă etapă la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *