logo
RNTV Live
tymbark

Profesor din Sibiu, bătut de soțul directoarei din cauza mediilor neîncheiate

Two school kids fight in a dark passageway of their school, almost silhouette.
Dumitrache Catalina

Săptămâna aceasta, într-un liceu din Sibiu a avut loc un scandal, în plină grevă. Un conflict dintre directoare și un profesor în legătură cu mediile neîncheiate la clasele de-a XII-a, din cauza grevei, a intervenit și soțul acesteia. Diriginte la clasa fiului directoarei, profesorul ar fi fost bătut chiar în cancelarie.

Directoarea a declarat, contactată fiind de jurnaliștii de la Orade Sibiu, că a fost vorba, mai degrabă, de îmbrânceli. A fost deschisă o anchetă de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.

Luni, 29 mai 2023, la Liceul de Artă din Sibiu a avut loc incidentul.

Directoarea ar fi ridicat problema încheierii mediilor în catalogul virtual, cu atât mai mult cu cât și fiul ei e absolvent de liceu în prima zi în care elevii claselor a XII-a se puteau înscrie la examenul de bacalaureat.

,,Luni dimineața, directoarea de la Liceul de Artă a cerut parola liderului de sindicat care este profesor acolo și este dirigintele fiului ei, pentru a încheia personal mediile la clasa a 12-a. Acesta a refuzat-o, ea a insistat, iar apoi s-a dus de vreo două-trei ori să țipe acolo în școală.

Liderul a refuzat-o în continuare, iar la un moment dat a venit soțul acesteia, a intrat în cancelarie și l-a bătut pe liderul de sindicat cu pumnii în cap, cu pumnii în spate. Erau cel puțin șapte profesori prezenți acolo”, scriu sursele pentru Ora de Sibiu.

Directoarei i s-ar fi făcut rău și a fost chemată Ambulanța la școală, în urma schimburilor de replici pline de ură cu profesorul.

Profesorul a mers după ce a fost agresat la Institutul de Medicină Legală și a depus o plângere și la IȘJ Sibiu.

Directoarea liceului a confirmat că scandalul a pornit de la mediile neîncheiate din cauza grevei, dar spune că nu a fost vorba de o bătaie, ci mai degrabă de îmbrânceli între soțul ei și profesorul care este și lider de sindicat.

,,În momentul în care mi s-a făcut rău, el l-a sunat pe soțul meu și i-a spus ,,Haide băi că m-am certat cu nevastă-ta, vino la școală că a luat-o cu salvarea”. Nici nu am știut ce s-a întâmplat. Nimeni nu mi-a spus absolut nimic până în momentul în care am ajuns în urgență și aveam nevoie de un aparținător care să dea cu semnătura.

Din ce mi-au povestit cei care au fost acolo, de pe camerele de luat vederi, soțul meu a dat să intre în cancelarie, i-a spus să iasă din cancelarie să discute. Repet, erau prieteni. Nu s-a pus problema, sau cel puțin noi l-am crezut prieten, la care domnul profesor l-a provocat, i-a pus mâna pe față și l-a zgâriat și i-a zis ,,Ce vrei, bă?’

Atunci soțul meu a ripostat, mulțumesc lui Dumnezeu că nu a dat, doar l-a prins de tricou. Acum, domnul profesor a fost mai rapid, s-a dus direct la IML să își scoată certificat medico-legal și la poliție să depună plângeri”, susține Daniela Avrigean, directoarea Liceului de Artă din Sibiu.

 Totuși Inspectoratul Școlar Județean a demarat o anchetă în acest caz.

,,Domnul profesor a depus la noi o plângere, către Consiliul de Administrație, iar noi vom trimite o comisie pentru a vedea cum stau lucrurile, ce s-a întâmplat și se va lua hotărârea după ce două persoane care vor fi trimise de către inspectorat vor vorbi cu cei de acolo. Abia după aceea vom putea discuta despre ce se va întâmpla mai departe. Cercetarea va dura cel mult 30 de zile” încheie Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al ISJ Sibiu.

Sursă: Digi24

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor