logo
RNTV Live

Profesoara hărțuită de elevi la o școală din Prahova nu a acceptat testul psihologic

profesori
Andrei-Vlăduț Gușter

Profesoara de Limba Engleză care a fost victima hărțuirii sexuale în timpul unei ore de curs la Școala Gimnazială din Pietriceaua, județul Prahova, din partea unor elevi în vârstă de 13 ani, a ales să nu se supună testării psihologice cerute de comisia de cercetare disciplinară. Cu toate acestea, ea va continua să predea la aceeași școală.

Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Prahova, a precizat marți că după acest incident, profesoara a beneficiat de asistență la ore din partea reprezentanților ISJ, însă a primit calificativul “slab”.

În ciuda acestei situații, femeia va reveni să predea, deoarece este titulară a postului. Graur a explicat că școala a inițiat propriul proces de cercetare disciplinară și i-a solicitat profesoarei să se supună testării psihologice. Aceasta din urmă a refuzat, fapt care a atras după sine un avertisment scris.

Evenimentul în care cadru didactic a fost hărțuită sexual în timpul unei ore de curs s-a petrecut la Școala Gimnazială Pietriceaua, care este o secție a Școlii Gimnaziale “Matei Basarab” din comuna Brebu. Un clip video a fost postat pe internet înregistrând incidentul.

Conducerea unității de învățământ a fost informată pe 6 aprilie 2023 despre existența acestui videoclip realizat în timpul orei de curs. După ce a vizionat înregistrarea, au fost alertate Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Poliția comunei Brebu.

În aceeași zi, Consiliul Clasei a fost convocat și a decis sancționarea elevilor implicați: cei doi elevi și cel care a înregistrat clipul au primit “mustrare scrisă” și o scădere cu 6 puncte a notei la purtare, în timp ce ceilalți elevi prezenți în clasă au primit “observație scrisă”.

În urma acestui incident, conducerea școlii a inițiat o cercetare prealabilă pentru a clarifica împrejurările în care s-a petrecut evenimentul. De asemenea, atât elevii, cât și cadru didactic vor beneficia de consiliere din partea specialiștilor Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, având în vedere gravitatea situației.

De asemenea, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a demarat o anchetă pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri, pentru a clarifica toate aspectele legate de incident.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor