sursa foto wikipedia

Șeful Gărzii de Mediu din Tulcea a fost arestat de procurorii DNA într-un caz de corupție. Aceasta nu este prima dată când Meran se află în atenția justiției, el fiind anterior condamnat într-un alt caz investigat de DNA, primind o sentință de un an și două luni cu suspendare. Condamnatul anterior a fost găsit vinovat de utilizarea sau prezentarea de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete în scopul obținerii frauduloase de fonduri din bugetul general al Comunităților Europene sau din bugetele gestionate de acestea sau în numele lor, precum și pentru deturnare de fonduri și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au anunțat că au inițiat urmărirea penală și au reținut pentru 24 de ore, începând cu data de 4 septembrie 2023, pe Dorin Meran, care deține funcția de comisar-șef la Comisariatul județean Tulcea al Gărzii Naționale de Mediu, sub acuzația de luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în acest caz, se conturează următoarea situație: Între 30 august și 4 septembrie 2023, inculpatul Meran Dorin, în calitatea menționată mai sus, ar fi solicitat de la un om de afaceri (care este martor în această cauză) suma de 25.000 de lei și alte beneficii ilicite în schimbul aplicării unei amenzi mai mici sau chiar a unei avertismente în timpul unui control efectuat de inculpat la o filială a unei societăți comerciale administrate de martor.

Procurorii au realizat un flagrant

„La data de 04 septembrie 2023, suma de bani, pretinsă anterior, ar fi fost remisă inculpatului în autoturismul acestuia, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Meran Dorin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, au precizat reprezentanții DNA.

Marți, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *