logo
RNTV Live

Procurorii DNA au descoperit cea mai mare mită acordată în cadrul unei familii: un membru al familiei a promis că îl va elibera de problemele penale

DNA
Theo Tănăsescu

Un individ a fost reținut de procurorii DNA pentru trafic de influență, după ce a fost surprins în flagrant delict primind 20.000 de euro de la un membru al familiei unei persoane trimise în judecată. El a promis că poate interveni la judecătorii de la Curtea de Apel București pentru a elimina controlul judiciar și pentru a obține ulterior achitarea sau o condamnare cu suspendare, conform informațiilor furnizate de News.ro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, marţi, că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 15 aprilie, a unui inculpat, pentru trafic de influenţă.

Astfel, acesta ar fi pretins, în 11 aprilie, de la o persoană (martor în cauză), trimisă anterior în judecată de către procurorii anticorupţie, suma de 20.000 de euro, pentru a-şi trafica presupusa influenţă pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o, prin intermediari, asupra unor judecători din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi că-i va determina pe aceştia să dispună faţă de martor înlăturarea măsurii preventive a controlului judiciar şi, ulterior, achitarea sau aplicarea unei condamnări cu suspendare.

A primit bani de la o rudă a martorului

În acest context, inculpatul a primit, luni, de la o rudă a martorului suma de 20.000 de euro, fiind constatată infracţiunea flagrantă.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Marţi, el urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Persoana de la care acesta a pretins cei 20.000 de euro a fost trimisă în judecată în luna martie, când procurorii DNA au deferit justiţiei două dosare care vizează promisiuni făcute unui inculpat pentru tentativă de omor de intervenţie la magistraţi pentru ca acesta să fie cercetat în libertate şi ulterior condamnat cu suspendare. Un avocat din Baroul Ialomiţa şi alte două persoane ar fi pretins de la acesta zeci de mii de euro în acest scop.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor