La Judecătoria Mangalia, procesul lui Vlad Pascu a început cu o amânare. Unul dintre avocații implicat în cazul accidentului mortal de la 2 Mai s-a retras din dosar, în timp ce cel de-al doilea a depus o cerere de protest!

Procesul lui Vlad Pascu, implicat în accidentul mortal de la 2 Mai din vara trecută, a debutat cu o amânare la Judecătoria Mangalia. Unul dintre avocații săi s-a retras din dosar, iar cel de-al doilea a depus o cerere de protest și nu a putut participa la acest termen. Următoarea înfățișare a fost programată pentru data de 14 martie. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia tinerei decedate în accidentul rutier, a relatat jurnaliștilor evenimentele legate de apărătorii lui Vlad Pascu.

Adrian Cuculis: „După ce am primit amânarea de la ora 9.30 pentru 12.30, se pare că de ultim moment a apărut o cerere prin care unul dintre cei doi avocaţi pe care îi are Vlad Pascu s-a retras din dosar, adică a denunţat mandatul, adică nu mai are contract de asistenţă juridică, iar celălalt avocat a depus o cerere prin care protestează. Ştim foarte bine că sistemul judiciar a fost inundat de greve ale magistraţilor, grefierilor şi inclusiv ale avocaţilor, iar unul dintre colegii noştri care îl apără pe Vlad Pascu a depus cerere la dosar prin care se află în formă de protest şi atunci nu o să fie prezent aici, solicitând termen undeva după 29 februarie. Ne aducem aminte că au fost nişte nemulţumiri, inclusiv din partea avocaţiilor cu privire la sistemul judiciar şi s-a adoptat o hotărâre la nivel de Barou Bucureşti, pe care colegul nostru a îmbrăţişat-o şi a depus cerere că nu se va prezenta”.

El a afirmat că va solicita modificarea încadrării juridice în acest dosar.

„Vom obține un nou termen de judecată când se va dezbate cererea pe care o urmărim de câteva luni, respectiv aceea de modificare a încadrării juridice a faptei din ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, vătămare corporală și, desigur, conducere sub influența substanțelor interzise în omor calificat și tentativă la omor calificat, în cazul în care reușim în cele din urmă să discutăm această cerere”, a explicat avocatul.

Întrebat dacă această amânare este în beneficiul lui Vlad Pascu, Adrian Cuculis a răspuns: „Da, este în interesul lui Vlad Pascu, deoarece a evitat încă un termen în care să se confrunte cu opinia publică, cu cererea de modificare a încadrării juridice a faptei, cu situația de la Constanța, pe care o cunoașteți, că cine știe, poate cererea respectivă îi va fi admisă, că nu ne mai miră absolut nimic. Am văzut multe cazuri din nefericire în ultima perioadă când, pentru fapte grave, au fost puși în libertate din arest preventiv în arest la domiciliu, și atunci este clar că fiecare termen în parte este profitabil. Dar să nu uităm totuși că este primul termen de judecată pe fond, după ce a fost trimis în judecată din camera preliminară și este un drept al fiecărui inculpat de a folosi acest prim termen de judecată pentru organizarea apărării, așa cum, de altfel, și noi astăzi am fi avut de gând să solicităm probatorii extinse, expertize, planșe fotografice cu familiile celor care au pierit acolo”.

Următorul termen în dosar a fost stabilit pentru data de 14 martie.

Primul termen în procesul lui Vlad Pascu fusese stabilit pentru joi, la ora 9:00, la Judecătoria Mangalia. Dosarul a fost amânat pentru ora 12:30 deoarece Vlad Pascu avea un alt termen la Tribunalul Constanța, pentru a scăpa de arestul preventiv, dar acea cerere a fost respinsă.

În data de 19 august 2023, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39 și, în jurul orei 5:25, în apropierea localității 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. Ca urmare a impactului, doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți.

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului și a fost ulterior găsit de polițiști în Vama Veche. Ancheta a stabilit că se afla sub influența mai multor substanțe interzise, printre care cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *