logo
RNTV Live

PROCESIUNI DE FLORII

Costin

Mii de credinciosi, alaturi de zeci de preoti, au participat la procesiunile de Florii organizate in Prahova si Buzau. In Dambovita, cu prilejul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim, duminică, credincioșii au venit la Catedrala din Târgoviște, pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Sâmbătă, în Ploiești, mii de credincioși și preoți din cele cinci protopopiate ale județului Prahova au participat, la pelerinajul organizat de Florii. Evenimentele au început la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Vechi,  cu slujba Vecerniei. Apoi, credincioșii au plecat în procesiune,  pe Bulevardul Independenței, până la Biserica „Sfântul Vasile”.

Și în Buzău a fost organizată tradiționala procesiune, care a adunat sute de clerici și mii de credincioși. Aici, procesiunea  a pornit de la biserica „Sfânta Filofteia” din Parcul Crâng până la Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului.

Cu prilejul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), duminică, mulți credincioși au venit la Catedrala din Târgoviște, pentru a participa la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor