logo
RNTV Live

Probleme pe munte, salvamontiștii în alertă: s-a intervenit cu elicopterul

imgnews_2b5fe9ba-699f-4042-a612-75b29ce01b21
Ștefan Petre

Vineri, 2 iunie, salvamontiștii din Prahova au fost solicitați la două intervenții dificile în munții Bucegi.

Prima alarmă a sosit la ora 8:20, printr-un apel care anunța că un turist fără echipament adecvat și fără experiența necesară parcurgerii respectivului drum s-a blocat pe un traseu foarte periculos, în zona mediană a Văii Caraimanului.

Bărbatul blocat, în vârstă de 45 de ani, este originar din Constanța și a rămas blocat pe munte într-o zonă foarte accidentată din versantul nordic al Jepilor, rătăcit, după ce a pierdut marcajul turistic. În ajutorul său au venit un echipaj terestru și unul aerian, care l-au extras cu bine în elicopter și l-au readus în oraș după două ore, în afara oricărui pericol.


Cea de-a doua intervenție a avut loc după-amiaza, pe poteca turistică spre Cascada Urlătoarea, teoretic un traseu foarte ușor și fără riscuri. Totuși, o femeie de 44 ani din Ilfov a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu, după o căzătură provocată de… noroi. Victima a primit îngrijiri la fața locului, unde alunecase, după care a fost coborâtă pe targă (foto) și predată unui echipaj de la Ambulanță.

Sursă: Câmpina TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor